paulinewellwerk06olgabohfotografieShiatsu bekent letterlijk “vingerdruk”. “Ergens je vinger opleggen” is van toepassing op de techniek van Shiatsu. Bij het geven van Shiatsu is “de vinger” meestal de duim of handmuis maar kan ook de elleboog, knie of voet zijn. Daarnaast leg je ook “de vinger” op het mentale deel. Lichaam en geest als één, met elkaar verbonden. Creëer je een effect op het één, dan heeft dit invloed op het ander en vice versa.

Shiatsutherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende verzekering. Raadpleeg je verzekeraar of Shiatsutherapie bij jou ook vergoed wordt. 

Klik hier om dit te controleren

Shiatsu volgt de theorie van de Chinese geneeskunde net zoals acupunctuur dit doet. Shiatsu omschrijf ik daarom als het “broertje of zusje” van acupunctuur.
Ik geef Shiatsu op een mat / futon en behandel over je kleding heen. Waar nodig gebruik ik olie op de blote huid (handen, nek, gezicht). Er wordt druk gezet met de “vinger” op de meridianen en acupunctuurpunten. Ook bestaat de behandeling uit strekkingen.

Het doel is het herstellen van de eigen balans. De behandeling laat de energie (=Qi) stromen waardoor het zelf herstellend vermogen verbetert, de vitaliteit toeneemt en de klachten afnemen of verdwijnen.

Je regelmatig laten masseren helpt om klachten te voorkomen en als je klachten ervaart deze tijdig te signaleren.


Aanvullende methodes die ik gebruik tijdens een Shiatsu behandeling.
Moxa therapie is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom oftewel de Qi stimuleren. Moxa gebruik ik o.a. bij vermoeidheid, koude, blessures, gewrichtspijnen en stagnaties. Naast losse moxa of de moxastick maak ik ook gebruik van een moxa lamp. Deze lamp wordt al meer dan 10 jaar in China gebruikt en wordt ook wel wonderlamp genoemd. De lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een keramiekplaat verhit. De in deze keramiekplaat aanwezige mineralen beïnvloeden de infraroodstraling, waardoor een therapeutische werking ontstaat.

Bij Cupping therapie wordt ook met warmte gewerkt. Op bepaalde punten op uw lichaam worden verwarmde glazen bollen (cups) aangebracht. Op die plekken ontstaat een vacuüm waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid.

Wilt u een behandeling / massage plannen? Dit kan direct via de button "massage afspraak maken". Hier vindt u ook informatie over resulaten van Shiatsu en met welke klachten Shiatsu zinvol is om in te zetten. Ook staan de kosten van de behandelingen / massages. genoemd.